Networking — May 14, 2024 at 11:55 am

Factori esențiali pentru o tranziție de succes la Wi-Fi 6E

by
Wi-Fi 6E vine cu o mulțime de beneficii. Dar înainte să treacă la noul standard wireless, companiile ar trebui să știe cum să-l maximizeze pe deplin.
The wifi 6e for technology concept 3d renderingWi-Fi 6E, o extensie a Wi-Fi 6, vine cu viteze mai mari, latență mai mică și mai multă securitate în rețea. De aceea, parțial, companiile îl adoptă. Este de așteptat ca 1 din 3 dispozitive Wi-Fi 6 livrate  să fie compatibil cu noul standard până în 2025.
Wi-Fi 6E ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru fiecare afacere. Iată câțiva factori de care trebuie să luați în considerare înainte de a face tranziția.

Evaluați compatibilitatea infrastructurii cu Wi-Fi 6E

Performanța pe care o obțineți de la Wi-Fi 6E va depinde de mediul în care se află. Este vital să evaluați capacitatea infrastructurii dvs. actuale de a accepta Wi-Fi 6E, deoarece actualizarea va necesita routere, access point și dispozitive compatibile.
Integrarea dispozitivelor și aplicațiilor Wi-Fi standard mai vechi este posibilă cu Wi-Fi 6, dar nu cu 6E. Poate dura ceva timp până când majoritatea dispozitivelor compatibile cu Wi-Fi sunt compatibile 6E. Până atunci, gama pe care o oferă Wi-Fi 6 este benefică pentru majoritatea dispozitivelor care sunt probabil dispozitive vechi Wi-Fi 4 sau 5.
Directorii IT trebuie să se asigure că arhitectura rețelei este compatibilă cu banda de frecvență de 6 gigaherți a Wi-Fi 6E. Aceste rețele trebuie să accepte rate de date mai mari și mai multe dispozitive wireless și să ofere utilizatorilor o experiență wireless mai fiabilă și mai eficientă.

Efectuați o analiză cost-beneficiu înainte de a face schimbarea

Wi-Fi 6E oferă numeroase avantaje, dar schimbarea poate fi costisitoare. Pentru a justifica rentabilitatea investiției la o actualizare la standardul extins, liderii IT ar trebui să efectueze o analiză cost-beneficiu.
Adesea, costul total depinde de puterea și capacitatea infrastructurii actuale a unei organizații. De exemplu, puteți păstra oricare dintre dispozitivele dvs. actuale? Va trebui să suferiți o revizie completă a dispozitivului? Cât va costa efectuarea modificărilor necesare arhitecturii de rețea a unei organizații?
Echilibrați aceste costuri cu economiile financiare pe care le poate aduce Wi-Fi 6E. De exemplu, economiile imediate pot rezulta din creșterea eficienței și productivității oferite de standardul îmbunătățit, ceea ce ar putea ajuta la recuperarea unora din pierderile globale de productivitate de 8,8 trilioane de dolari anual. Wi-Fi 6E poate ajuta, de asemenea, să demonstreze în viitor sosirea Wi-Fi 7 și 8. Organizațiile pot înregistra economii suplimentare pe termen lung, deoarece nu vor trebui să-și refacă complet infrastructura pentru rețelele viitoare.

Respectați reglementările Wi-Fi 6E

Deoarece Wi-Fi 6E funcționează în banda de frecvență de 6 GHz, pot exista restricții de reglementare sau cerințe de licențiere diferite în unele regiuni. În plus, utilizarea spectrului este adesea afectată de implementarea 6E – adăugarea unei noi benzi de frecvență necesită adăugarea unui nou radio, ceea ce înseamnă schimbarea AP-urilor în bandă dublă cu AP-uri triband – și pot exista, de asemenea, diverse reglementări locale care influențează modul în care organizațiile fac aceste schimbări.
Concluzie

În loc de trecerea la Wi-Fi 6E pur și simplu pentru a ține pasul cu concurența, liderii IT ar trebui să ia în considerare acești factori și să decidă dacă upgrade-ul este potrivit pentru afacerea lor.