Data Center / Storage — May 8, 2023 at 11:48 am

Mutarea datelor într-un Data Center. Proces, provocări și câștigători finali

by

Alegerea unui data center potrivit pentru compania ta este o decizie importantă care necesită o analiză atentă. La fel ca în vânătoarea ouălor de Paște, s-ar putea să trebuiască să cauți în locuri neașteptate și să cercetezi mai multe opțiuni înainte de a o găsi pe cea care se potrivește cel mai bine.

English version

Blog-templates-3Iată câțiva factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi un centru de date:

Locație: Locația este unul dintre factorii importanți de luat în considerare atunci când alegi un partener pentru un centru de date, iar pentru mulți dintre clienții noștri, proximitatea centrelor de date înseamnă și un sentiment de securitate mai ridicat. Știind locația exactă a unui data center, ai siguranța că nu va fi afectat de dezastre naturale. Mai mult decât atât, posibilele reglementări legislative care pot apare pot fi mai ușor de gestionat când ești în propria ta țară.

Securitate: Securitatea este crucială atunci când vine vorba de alegerea unui centru de date. Asigurați-vă că centrul de date are măsuri adecvate de securitate fizică, cum ar fi sisteme de supraveghere 24/7, control acces și stingere a incendiilor. De asemenea, căutați centre de date care respectă cele mai exigente norme din domeniu si pot oferi caracteristici tehnice de cel mai inalt nivel.

Scalabilitate: Pe măsura ce compania ta crește, la fel se întâmplă și cu nevoile tale de stocare a datelor. Alege un centru de date care să se potrivească nevoilor tale actuale și viitoare. Ia în considerare disponibilitatea spațiului, a energiei și a infrastructurii de răcire.

Fiabilitate: Centrul de date trebuie să aibă o infrastructură fiabilă, care să garanteze timp de funcționare ridicat și timp de nefuncționare minim. Caută centre de date care au sisteme de alimentare și răcire redundante, generatoare de rezervă și mai multi operatori de rețea.

Cost: În cele din urmă, ia în considerare costul serviciilor de stocare a datelor. Compară modelele de preț și ia în considerare costurile de energie, spațiu, conectivitate și servicii de suport.

Punctul culminant: Planifică migrarea și transferă datele
Planificarea migrării și transferul datelor este momentul în care vei răsufla ușurat dacă ești sigur că ai nimerit în echipa câștigătoare sau vei realiza că trebuia să fii mai atent înainte să îți alegi partenerii. În acest proces, este important să ai un plan solid și să lucrezi cu profesioniști care au experiență în depășirea oricăror provocări care ar putea apărea.

În acest pas, vei agrea cu furnizorul de servicii pașii necesari mutării datelor în data center, plan care include un calendar, o listă de resurse necesare, dar și rolurile și responsabilitățile persoanelor implicate. Procesul de migrare poate fi testat înainte, pentru un plus de siguranță. După aceea, se poate începe transferul informațiilor critice de business în data center, proces care poate dura câteva ore sau câteva zile, în funcție de volumul de date.

Finalul jocului și anunțarea câștigătorilor: Ce beneficii îți aduce externalizarea informațiilor critice de business într-un data center
Câștigător cu ajutorul unui data center poți fi în funcție de nevoile tale de business. Dacă vrei să implementezi o nouă soluție digitală care are nevoie de infrastructură adaptată nevoilor businessului tău SAU ai nevoie de mai multa dinamică în puterea de calcul a soluțiilor tale SAU cauți să fii flexibil în costuri, poți câștiga mult prin externalizare, căci îți oferă beneficii multiple:

• Securitate sporită

În caz de amenințări cibernetice, viruși sau erori umane, datele pot fi recuperate și poți să îți asiguri continuitatea businessului. Datele stocate în IaaS prin BaaS (back-up-as-a-service) sunt criptate, minimizând riscurile.

• Siguranța datelor

Dacă datele sunt pierdute sau șterse, copiile de rezerva sunt disponibile și ușor de localizat. Nivelurile multiple de redundanță asigură stocarea mai multor copii ale datelor companiei tale în locații independente una de cealaltă.

• Scalabilitate

Externalizarea serviciilor de IaaS într-un data center aduce oricărui business un control mai bun asupra resurselor folosite. Resursele fiind alocate în funcție de nevoile business-ului.

• Externalitarea riscului

Un data center este mult mai puțin probabil să fie supus amenințărilor tipice ale hackerilor, dezastrelor naturale și erorilor utilizatorilor. Datele sunt criptate, ceea ce minimizează și mai mult riscul.

• Eficientizarea costurilor
Bugetele necesare întreținerii unui centru de date, răcire, securitate, mentenanță) pot fi destul de ridicate. Prin externalizare, costul poate fi optimizat considerabil.

• Conformitate GDPR

Prin stocarea datelor într-un data center local, rămâi în conformitate cu politicile pentru protecția datelor din România și ai siguranța că toate reglementarile în vigoare vor fi respectate cu strictețe.

Vrei să-ți muți grijile-n cloud? Alege să-ți migrezi datele într-un data center!
De peste 14 ani, HyperCubic este un partener strategic pentru peste 100 de businessuri de toate dimensiunile. Oferim o gamă completă de servicii IT gestionate în cloud: IaaS (infrastructure as a service și propriul data center), BaaS și BCDR (Backup as a service și Business Continuity & Disaster Recovery), securitate cibernetică (Firewall as a Service) și ITSM (IT Services Management level 1, 2, 3 si 4).

Dacă dorești să-ți accelerezi transformarea digitală și să-ți dezvolti afacerea în ritmul tău, suntem la un mesaj distanta.