Enterprise Software, Financiar-Bancar — June 11, 2024 at 4:06 pm

Allevo, un brand românesc

by

Allevo este o companie care furnizează soluții și servicii software pentru domeniul financiar-bancar. Allevo este fondată în 1998, înregistrată inițial sub numele Business Informations Systems SRL. Ulterior, i-a fost adăugată denumirea comercială Allevo, brand care s-a împrietenit repede cu clienții, furnizorii și partenerii companiei.

Allevo a fost de la început construită ca o companie de nișă, care aduce valoare în sectorul financiar prin furnizarea de soluții care automatizează procese complexe, respectând normele impuse atât de BNR, Banca Centrală Europeană și de casa de decontare automată locală (TransFonD), cât și de standardele și rețelele de comunicare utilizate (SWIFT, Reuters, Eurosystem).

Allevo a ajuns într-un timp relativ scurt unul din furnizorii de încredere de soluții și servicii ai majorității băncilor din România și Moldova. Acest lucru se vede în creșterea organică a companiei, de la numai câțiva angajați la peste 35, și în creșterea cifrei de afaceri până la 9 mil lei. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Allevo a fost construirea unui colectiv de experți, capabil să livreze servicii de calitate acestei nișe foarte speciale de clienți. Echipa Allevo are nu numai cunoștintele necesare, ci și disciplina și rigurozitatea care fac ca proiectele să fie duse cu succes la bun sfârșit.

Allevo s-a impus în piața locală prin diversitatea și calitatea pachetelor de servicii de suport și mentenanța software oferite clienților. Serviciile urmăresc toate etapele unui proiect, și anume: consultanța tehnică și de business, analiză de business, implementare soluție, instruire, mentenanță și suport.

În 2024, imaginea vizuală pentru toate produsele și soluțiile a fost aliniată la brandul Allevo, pentru a face mai clară apartenența acestora la familia Allevo.

Mai jos sunt câteva dintre acestea.

Imagine1
Produsele fanion ale Allevo rămân:

FMA, aplicație care asigură continuitatea operațională a mediului SWIFT, facilitând replicarea mesajelor SWIFT între platformele de producție și de rezervă;

Imagine2FinTP, soluția care realizează o automatizare a fluxurilor financiare, conectând sistemele de back-office și aplicațiile interne ale unei bănci, cu rețele externe (SWIFT, BNR, TransFonD etc). Soluția completă FinTP are implementate o serie de funcționalități care permit unei bănci să implementeze toate fluxurile necesare procesării tipurilor de mesaje financiare primite sau trimise. Aceste funcționalități includ:
FinTP-Instant pentru procesarea plăților instant în RON, implementat cu succes la BCR, Raiffeisen Bank Romania și încă 3 clienți în curs de finalizare;
FinTP-TIPS pentru procesarea plăților instant în EUR;
FinTP-Connect, pentru conectarea și consumarea informațiilor disponibile prin interfețe externe de tip API;
FinTP-Convertor, soluție de sine stătătoare, standardizată și ușor de implementat, care asigură conversia mesajelor;

FinTPc, soluția care automatizează fluxurilor financiare ale unei corporații;

Whizzer, aplicație care se adresează companiilor, venind în sprijinul persoanelor care nu dețin cunoștințe financiare avansate, dar sunt interesate de indicatorii financiari ai acesteia, inclusiv diverse previziuni. Whizzer este o soluție care poate fi livrată și unei instituții precum o bancă, ce poate găzdui aplicația și poate oferi funcționalitățile în regim as a service clienților IMM proprii.

FINkers United, comunitatea open source susținută de Allevo.

Mai multe informații despre suita de produse și servicii Allevo se regăsesc pe websiteul allevo.ro.